-*-FoOd&Drinks-*-
-*-D-I-Y-*-


1) Zelf Roomijs maken, Jammie!!

Wat heb je nodig?

* Pan * Vriezer * Afsluitbare diepvries/ijs doos (waar al schepijs in heeft gezeten) 

-------------------------------------------------------

Bereidingstijd:

Voorbereiding: +/- 20 min.
Invriestijd: +/- 4 uur

-------------------------------------------------------

Ingrediënten:

* 2 dl Room * 4 dl melk * 4 eierdooiers
* 150 gr suiker * 1 vanillestokje

-------------------------------------------------------

Smaakjes om toe te voegen:

-Puree van fruit zoals; aardbeien, banaan, kiwi of mango.

-Gehakte, geroosterde noten en rozijnen.

-Fijngemalen praline.

-15 gr cacaopoeder en fijngehakte chocolade.

-------------------------------------------------------

Bereiding:

Klop de eierdooiers los met  1 dl melk. Breng in een steelpan de room met de suiker, de rest van de melk en het vanillestokje aan de kook. Laat deze 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer hiervan een kwart door de losgeklopte eierdooiers. Voeg dit roerend aan de warme massa in de pan toe en laat het op laag vuur (roerend) binden. Laat nu volledig afkoelen. Roer er tijdens het afkoelen een paar keer doorheen om velvorming te voorkomen. Schenk het in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. Als de massa dezelfde dikte als de yoghurt heeft, kan er een smaak aan toegevoegd worden. Schep de massa tijdens de diepvriesperiode een paar keer om, zodat er geen grote kristallen kunnen vormen en het ijs egaal van structuur wordt. Bewaar het ijs in een afgesloten doos in de vriezer.