Recepten..

  • Spookjes cup cakes + Halloween prikkers

Spookjes cup cakes + Halloween prikkers:

Wat nodig?

  • 12 mini cup cakes
  • 1 portie boter crème (250 gram poedersuiker + 250 gram ongezouten room boter)
  • 1 spuitzak
  • 400 gram witte fondant
  • 1 potje chocolade crispy balletjes (taart/cake decoratie)
  • Grote cirkelvormige uitsteker ( grote beker/koekjes uitsteker 8-9 cm doorsnede)
  • 1 theelepeltje

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

Zo maak je ze:

 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm je oven alvast voor op 150 graden. Als alles op kamertemperatuur is, klop dan in de keukenmachine de boter glad tot het er wittig uitziet. Laat je machine aan staan en strooi vervolgens de suiker erbij. Voeg nu één voor één de eieren toe. Strooi het zout bij het zelfrijzend bakmeel en zet je keukenmachine wat lager om opstuiven te voorkomen. Voeg dan dit mengsel in ongeveer 3 á 4 delen toe. Laat nu je mixer nog 4 minuutjes op de hoogste stand alles door elkaar mengen, zodat het beslag goed luchtig wordt.
Vul je mini-cup cake vormpjes tot tweederde hoogte met het beslag en zet het op een bakplaat in de oven voor 12 tot 15 minuutjes. Zien ze er na 12 minuten goudkleurig en droog uit aan de bovenkant? Voel dan voorzichtig met een vinger aan de bovenkant of ze lichtelijk terugveren. Doen ze dit, dan zijn ze gaar. Zo niet, wacht dan nog een paar minuutjes en probeer het nogmaals. Als ze klaar zijn, laat je ze in de vormpjes op het aanrecht afkoelen. Zodra ze goed zijn afgekoeld, kun je ze afgedekt bewaren (om uitdrogen te voorkomen).

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

Recept voor 24 mini cup cakes:

  • 125 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram rijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 24 mini cup cakes vormpjes

Let op: Het recept is voor 24 mini cup cakes
en de spookjes cup cakes is voor 12 mini's!

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

Boter crème

Boter créme maak je door 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) te mixen met 250 gram poedersuiker. Je krijgt de mooiste Botercrème door de twee ingrediënten te mengen met een mixer. Eerst langzaam dat het goed door elkaar zit (en om stuiven te voorkomen) en dan als een malle op hoge snelheid. Hierdoor ontstaat er een mooie room- witte botercrème.

Opspuiten

Vul je spuitzak (gewoon met een rond gat) met de botercrème. Inmiddels zijn je cup cakes wel afgekoeld, dus pak ze erbij. Spuit de mini-cup cakes in een cirkelbeweging van buiten naar binnen omhoog op. Zet ze nu in de koelkast voor ongeveer een half uurtje tot de boter créme hard is geworden. TIP: De botercrème die je overhoud, kun je in de vriezer 4 weken goedhouden. Dit is ook heerlijk om op ontbijtkoek of biscuitjes te smeren. ^_~

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

#fc0404 #fe7474 #cf5207 #f48a3f